Helårsdæk

Hvordan betegnes et helårsdæk?

Et helårsdæk, kategoriseret som vinterdæk (M+S = Mud + Snow), er en dæktype hvor producenten forsøger at kombinere sommer- og vinterkøregenskaber. Nogle billister vælger helårsdæk til deres bil for at spare udgiften til både sommerdæk og vinterdæk. Helårsdæk kan for nogle personer med et lille kørselsbehov være en billig løsning, hvis de hovedsagelig kører hvor vejene er ryddede og saltede om vinteren. Fordelen er at man slipper fra at få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk og omvendt.
Helårsdæk er et såkaldt “kompromisdæk”, hvor du får OK egenskaber for både sommer og mild vinterkørsel, men heller ikke mere.
Efterhånden som klimaet tiltider resulterer i voldsommere og længerevarende vintre, opfordrer vi til at du skifter helårsdækket ud med et decideret vinterdæk. Du vil opleve stor forskel på vejgrebet med vinterdæk på tilsneede og isede veje, i forhold til helårsdæk.

Helårsdæk om vinteren

Der findes endnu intet lovkrav om vinterdæk i Danmark, men bemærk at du ikke kan køre lovligt i Sverige i vinterperioden med helårsdæk, da Sverige har lovkrav om vinterdæk – Et helårsdæk er ikke godkendt som vinterdæk i Sverige.

Kontakt os

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os på 29 72 25 80

Kontakt os

Tlf. 29 72 25 80 eller skriv til os via formularen.